Syrat i ropet!

Mer i Sydsvenskan 16 april: ”Surtantens fermenterade favoriter”
”Folkhälsovetaren Jenny Neikell sadlade om och blev Surtanten. De senaste åren har hon sålt sina mjölksyrade grönsaker till butiker och restauranger. Nu kommer hennes första kokbok där hon har samlat sina fermenterade favoriter, från filbunke till kombucha”

Igår kom journalister från engelska Foodism intresserade av fermentering på besök och Jenny Neikell berättade då och bjöd på smakprov på plats i Ekolivs.

//

I butiken finns just nu Kimchi, Fänkålssallad, Vitkål och Rödbeta från Surtantens syrade – välkommen in!

2 Comments

  1. Hej!
    Två frågor bara.
    Tillverkas det b12 om man fermenterar vetegräs honung och vatten?
    Kan svampar tillverka b12? T ex klar tempeh, kombucha och kefir?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *