Nyhetsbrev #2 2011

Ronnebygatans ekolivs har kanske aldrig varit så fullmatad med nya varor som nu. Här får ni ett smakprov på dem:

  • Efter en tids frånvaro är den efterlängtade palestinska olivoljan åter till salu. Nytt för denna månad är även glutenfria och rättvisemärkta chocolate chip cookies.
  • På grönsakshyllan är det för tillfället mycket rotfrukter som gäller. Vi har till exempel kålrot, fänkål, rotselleri, rödbetor och morötter. Som vanligt finns även röd, vit och gul lök, gul och röd paprika samt potatis. På frukthyllan finns himmelskt goda blodapelsiner, små gulliga mandariner, syrliga äpplen och bananer.
  • På hudvårdshyllan har vi fått in en del superlyxiga badoljor, men även mer vardagliga produkter som cerat, från Weleda. Kan vara bra att ha i dessa kalla tider.
  • Inför våren, som vi alla hoppas kommer snart, vill vi tipsa om att beställa fröer från Runebergs. Kom in till butiken och fyll i vilka ni vill ha. Det finns både grönsaker och blommor att välja på, många av dem av lite ovanligare sort. Beställ innan den 5 mars så levereras fröerna till butiken någon vecka senare.

I detta nyhetsbrev vill vi också passa på att presentera

MÅNADENS MEDLEM

Namn: Annika Nordlöf.

Ålder: 31.

Gör: Snart klar massageterapeut. Praktiserar just nu på Konserthuset och håller på att starta egen firma.

Medlem i Ekolivs sedan: April förra året.

Därför blev jag medlem: Jag var nyinflyttad till Malmö och arbetslös. Jag hade någon idé om att jobba på en hälsokostbutik, men så gick jag förbi Ekolivs, som är världens mysigaste affär, och blev medlem. Det var ett sätt att få lära mig om mat och ekologi, men också ett tillfälle att träffa nya, trevliga människor som delar mina värderingar.

Favoritprodukt: Många, men MORÖTTERNA! Jag är tokig i dem. När jag jobbar försöker jag alltid pracka på dem på folk.

Detta gör jag när det inte är några kunder i butiken: Förutom att piffa och damma av hyllorna brukar jag sticka. Ibland hoppar jag även runt, iklädd en stickad mössa, för att hålla värmen. Det ser nog rätt mycket ut som tantgympa för dem som råkar se mig.

//

Recept: Rotmos

Till sist bjuder vi även på ett recept på en väldigt god variant av det klassiska rotmoset. Har ni hört legenden om finansmannen Jan Stenbecks potatismos? Det innehöll enligt Leif GW Persson “vispgrädde, äggula och en och annan potatis”. Hade Stenbeck inte varit ägare till en miljard medieföretag istället en helt vanlig Ekolivsmedlem hade han med all säkerhet gillat detta rotmos de luxe:

Skala och dela ett stort kålrotshuvud, ett par potatisar och ett par morötter i mindre bitar. Koka rotfrukterna i cirka en kvart i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt lite olivolja och torkad chili. Mixa till mos. Ät och njut som det är eller tillsammans med exempelvis sojakorvar från Ekolivs. (Stenbeck hade såklart rysk kaviar till sitt mos.)

//

För er som inte redan är medlemmar men vill bli det, eller för er som bara vill höra mer om hur det hela fungerar: Informationsmöte i butiken den 10 mars klockan 19!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.