Ekolivs Nyhetsbrev #1 2012
Gott nytt år!
Med detta, årets första nyhetsbrev, vill vi mest bara påminna om att Ekolivs har öppet som vanligt igen. För er som missade den underbart goda marsipanen i julas så rear vi ut de sista tomtarna nu.
• Bland de mest nyinkomna i vårt sortiment är annars de goda sylterna, marmeladerna och safterna från danska Søbogaard.
• Sedan kan vi tipsa om vÃ¥r senaste medieframträdande, denna gÃ¥ng i Sydsvenskan, “Inflytandet blir betalningen”
http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/article1599385/Inflytandet-blir-betalningen.html
• Månadens medlem: Canelle Joachim
Ã…lder: 28
Medlem sedan: April 2011
Därför gick jag med i Ekolivs: Jag tyckte det verkade som en bra liten insats för samhället, ett konkret sätt att engagera sig i någonting bra
Favoritprodukt på Ekolivs: Mandelolja
Brukar jag göra när det inte är nÃ¥gra kunder i butiken: Läsa (just nu läser jag “För guds skull” av Karen Armstrong”) eller sitta och tänka
• Ett litet recept kan ni också få så klart:
Supergoda och enkla baguetter (3 st) från en dansk Malmöbo som heter Mai
25 gram jäst
4-5 dl kallt vatten
2 tsk (minst!) havssalt
lite olivolja
“vetemjöl tills det blir en bra deg”
Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt lite salt. Häll i lite mjöl i taget tills degen blir lätt och smidig. Låt jäsa i cirka en timme. Forma degen till tre baguetter, så stora att de får plats på plåten. Låt jäsa i en kvart. Snitta och pensla  bröden med vatten och strö gärna över lite grovt salt.  Grädda bröden först fem minuter i 250 grader, sedan 12-13 minuter i 225 grader.
Alla ingredienser utom jästen är stapelvaror på Ekolivs.