Nyhetsbrev #3 2012

•••••Ekolivs nyhetsbrev #3 2012: Sommar och sol•••••

Här kommer det sista nyhetsbrevet innan vårt sommaruppehåll. Passa på och köp allt ni vill ha inför den långa och varma sommaren som säkert kommer igång mycket snart…

•••För tillfället har vi en hel del varor som vi inte haft på länge (om vi någonsin haft dem), som t ex:

-popcorn (för kastrullpoppning)
-sparris (gul, från Tyskland)
-gurka
-runda små zucchini
-crème fraîche
-delikatessmör
-ketchup
-pintobönor (torkade)
-agavesirap (sötningsmedel som är sötare och tunnare än honung)
-mozzarella (underbart god!)
-blåmögelost
-pesto (röd och grön)
-kapris
-fläderläsk frÃ¥n Søbogaard (eller ‘mousserande flädersaft’, som de själva kallar den)
-tamari (japansk soja)
-tandborstar
-tandkräm

Och kom i håg att ni alltid kan komma med inköpsförslag så kollar vi om det är möjligt att köpa in det ni söker!

•••Månadens medlem•••

Namn: Jens Ihlström
Ã…lder: 30
Varit medlem: I någon månad
Gör jag när jag inte är i butiken: Fotar antikviteter för Bukowskis, men det är för att få en inkomst. Annars jobbar jag mest med musik. Mitt band Jens Ihlström och Allt blir bra spelar föresten på Metro på Möllan den 20 juni.
Favoritprodukt på Ekolivs: Jag är ju fortfarande ganska ny och har inte hunnit testa allt, men alla Saltå kvarns varor är ju riktiga höjdare.
Därför gick jag med i Ekolivs: Jag tycker att det är ett bra syfte, att det är icke-vinstdrivande och medlemsdrivet. Och så synkar det med det ekologiska, som ju är bra för både för människan, miljön, jorden..
Gör jag när det inte är några kunder i butiken: Bortsett från att städa, fixa och dona tänker jag läsa facklitteratur och lyrik och skriva musik. Och slappa.

•••Månadens recept•••

…kommer frÃ¥n Ekolivsmedlemmen Yuki Tango och är helt underbart. Alla ingredienser finns pÃ¥ Ekolivs. Det är ocksÃ¥ glutenfritt.

Superdelikatessknäckebröd

Blanda 1 dl pumpa-, 1 dl solros-, 1 dl sesam-, 0,5 dl krossade linfrön och 2 dl majsmjöl. Rör i 0,5 dl rapsolja och 2,5 dl kokande vatten. Bred ut på plåt och strö flingsalt över. Grädda i en timme i 150 grader.

•••Till sist kan vi nämna att historien om Ronnebygatans ekolivs, dess idé och struktur kommer att kunna läsas i en antologi om kooperativ som organisationen Sektor 3 ger ut i sommar. För er som missat det så är det nämligen kooperativets år i år enligt FN. Antologin presenteras den 2 juli under Almedalsveckan på Gotland. Ekolivsmedlemmen Emil Schön kommer att vara på plats och representera vår lilla butik. Han är också medförfattare till texten om Ekolivs.

•••Den 2 juli tar också Ekolivs sommarlov, så passa på och hamstra våra varor inför sommaren, senast söndagen den 1 juli mellan kl. 12 och 15! Vi öppnar igen en dryg månad senare , tisdagen den 7 augusti kl. 13, som vanligt.

GLAD SOMMAR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.