Ekolivs historia och utveckling porträtterad i antologi

Ekolivs historia och politiska motiv, livet i butiken och en hel del roliga anekdoter finns med i kapitlet “Drömmen om den goda affären – Ronnebygatans Ekolivs & boklåda” , i antologin “Fördomar, form och framtid”. Ladda ner boken, som handlar om perspektiv på kooperation, och läs!

Lotta Narvehed och Emil Schön från butiken har skrivit fram kapitlet om Ekolivs.

Antologin som helhet blandar politikers perspektiv på kooperation med exempel från en rad verksamheter. Sektor3 ligger bakom boken och presenterar den såhär:

“FN har utlyst 2012 som kooperationens år för att höja det allmänna medvetandet och väcka uppmärksamhet kring kooperativets förmåga att minska fattigdom, främja social integration och skapa nya jobbmöjligheter. Vi vill ta tillfället i akt att diskutera en form som verkar vara både mitt i prick och helt off. När de flesta svenskars relation till kooperation dock inte sträcker sig så mycket längre än till Coop, har vi ställt oss frågan om FN:s kärnfrågor bara är rena klyschor eller faktiskt visar en viktig väg att slå in på?

I den här antologin har vi därför samlat unga politiker och kooperatörer för att försöka ge en aktuell uppfattning om vad kooperativet innebär för dem. Genom att inkludera tänkare såväl som praktiker hoppas vi kunna blanda en teoretisk strukturdiskussion med en tydlig inblick i kooperativets vardag.”

Boken Fördomar, form & framtid finns att ladda ner som PDF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.