Månadens vara: Grönsaker från hand- och hästkraft – Solträdgårdar

Första leverans kommer fredag 30 augusti – skynda då till butiken!

Manadens vara 4

Från Solträdgårdar kommer grönsaker odlade med enbart hand- och hästkraft, mer modernt kan det knappast bli! Det är till 100 % förnyelsebar energi i omlopp på gården i Andrarum. Grönsakerna får växa långsamt i sin egen takt och tillåts därmed att utveckla alla de rika smaker de bär inom sig.

Emelie Hjertzell, som äger Solträdgårdar, odlar gärna kulturarvssorter som kräver lite mer arbete och ger mindre avkastning men som däremot smakar desto mer! ”Det är sorter som bevarats sedan självhushållens tid. Jag är övertygad om att det är dit vi behöver komma igen! Småskaligt och naturnära lokalsamhälle, byte av tjänster och varor, gemenskap!” Så beskriver Emelie sin motivation som ligger bakom verksamheten.

Affisch för Månadens vara – Solträdgårdar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.